snijtechnieken

Snijtechnieken online leren bij HorecaHero

6 december 2018 door

Stap voor stap de snijtechnieken van een chefkok leren

In deze training behandelen we de meest voorkomende messen. We leren je de verschillende snijtechnieken. Een van de belangrijkste onderdelen hiervan is de positie van je sturende hand. In deze training leren we precies hoe jij je sturende hand moet gebruiken tijdens het snijden. Wanneer je dit goed beheerst kan je echt alles snijden! De twee meest gebruikte technieken die met een koksmes worden uitgevoerd zijn het snijden en hakken. Zodra je vertrouwd bent met het snijden en hakken zonder voedsel, oefen je daarna nog wat met stengels selderij.

Ja ik hoor ik hoor je al denken. “hoe hou je nou het beste jouw mes vast, nou dat laten we doormiddel van mooie foto’s en filmpjes zien”.

Je sturende hand is een van de belangrijkste onderdelen om goed te snijden. Veel mensen durven het mes niet te laten glijden langs je sturende hand. In de training snijtechnieken gaan we stap voor stap uitleggen hoe jij dit het beste en het veiligst kunt uitvoeren. Ook doormiddel van foto’s en filmpjes laten we zien dat dit de juiste en veiligste manier is.

Messen

Natuurlijk hebben we het in deze training niet alleen over te snijtechnieken maar ook over het mes zelf. Er bestaan ontelbaar veel soorten messen, van veelzijdige messen zoals het koksmes tot extreem specifieke Japanse messen zoals de Fugubiki, die speciaal ontworpen is om extreem giftige vis, de kogelvis of fugu, met uiterste precisie te snijden om te voorkomen dat de giffen in de vis vrijkomen. in de training beperken we ons tot de meest voorkomende messen in de horecakeuken.

De verkeerde bereiding van kogelvis kan fataal zijn. Ongeveer zes doden per jaar in Japan zijn te wijten aan vergiftiging door kogelvis

Waarom de training snijtechnieken??

Wij staan natuurlijk bekend om onze gastvrijheid en bediening trainingen voor bedienend personeel. Maar we  kregen steeds vaker de vraag of we ook keuken trainingen hebben, echter hadden we deze nog niet. De training snijtechniek is een micro training van de algemene keuken trainingen. De algemene keuken training zal bestaan uit 6 micro trainingen. Naast deze 6 micro trainingen hebben we voor het keuken personeel ook nog Sociale Hygiene en HACCP beschikbaar.

Waarom HorecaHero voor uw bedrijf?

  • HorecaHero bespaart je tijd en geld!
  • Goed opgeleid personeel zorgt voor tevreden gasten en extra verkopen!
  • Maak trainen en opleiden inzichtelijk voor iedereen!
  • Niet alleen enorm leerzaam, maar ook leuk om aan te bieden aan je medewerkers!

 

 

Categorie