Avatar foto 1 september 2023

De horeca is een bruisende sector waarin de dingen vaak snel veranderen. Om bij te blijven, is het essentieel voor medewerkers om voortdurend te leren en zich aan te passen. Microlearnings bieden een flexibele en effectieve manier om kennis over te dragen. Maar wat zijn de sleutels tot succes?

Wat zijn microlearnings precies?

Microlearnings zijn korte, doelgerichte leersessies gericht op één specifiek onderwerp of vaardigheid. Ze duren meestal tussen de 3 en 5 minuten. In de context van de horeca kan dit variëren van het correct opmaken van een bord tot de beste technieken voor het aannemen van reserveringen.

De kracht van microlearnings in de horeca

Waarom zijn microlearnings zo effectief in de horeca?

  1. Tijdsefficiëntie: In de horeca zijn medewerkers vaak onderweg, en er is niet altijd tijd voor uitgebreide trainingen. Een korte leermodule die in een paar minuten kan worden voltooid, past perfect in hun schema.
  2. Directe toepasbaarheid: Microlearnings zijn gericht op één specifiek onderwerp, wat betekent dat medewerkers de opgedane kennis direct in de praktijk kunnen brengen.

Hoe maak je effectieve horeca-microlearnings?

1. Bepaal het leerdoel duidelijk.
Begin met het einddoel in gedachten. Wat moet de medewerker aan het einde van de microlearning kunnen?

2. Maak het interactief.
Betrek de lerende! Dit kan door middel van quizzen, interactieve video’s of simulaties van real-life scenario’s in de horeca.

3. Gebruik relevante media.
Foto’s van gerechten, video’s van keukentechnieken of audio van klantinteracties kunnen de inhoud tot leven brengen.

4. Houd het kort en bondig.
Vermijd overbodige informatie. Focus op wat de lerende echt moet weten en kunnen.

5. Zorg voor praktijkgerichte voorbeelden.
Theorie is belangrijk, maar in de horeca draait alles om de praktijk. Zorg dat de voorbeelden en scenario’s herkenbaar en direct toepasbaar zijn.

Feedback en herhaling

Zorg voor mechanismen waarmee medewerkers feedback kunnen geven op de microlearnings. Zo kun je ze blijven verbeteren. Herhaling is ook belangrijk. Overweeg om dezelfde informatie op verschillende manieren aan te bieden, zodat medewerkers de stof echt beheersen.

Toekomst en trends

Met de snelle technologische ontwikkelingen komen er steeds meer tools en platforms beschikbaar voor het maken van microlearnings. Denk aan virtual reality (VR) voor het simuleren van horecasituaties of augmented reality (AR) voor interactieve menukaarten.

HorecaHero staat voor je klaar

Je bent nu gewapend met de kennis om effectieve microlearnings te ontwerpen voor de horeca. Maar er is geen reden om het allemaal alleen te doen! Bij HorecaHero hebben we een passie voor zowel leren als de horeca. Wij kunnen je ondersteunen bij het opzetten van zowel online trainingen als microlearnings, toegespitst op jouw specifieke behoeften.

Neem contact op en ontdek hoe we samen een opleidingsprogramma kunnen creëren dat niet alleen informeert, maar ook inspireert. Bij HorecaHero geloven we dat goed opgeleide medewerkers de echte helden van de horeca zijn. Samen brengen we jouw team naar een hoger niveau!