Barista training van HorecaHero

Koffie speelt in onze samenleving een belangrijke rol. Jaarlijks drinken we zo’n 154 liter per hoofd van de bevolking, hetgeen neerkomt op 3¹⁄₂ kopje per dag. In het huishouden, op het werk en in de horeca is het de meest geliefde drank. Vaak is het koffie drinken een rustpunt en geeft het energie om weer verder te gaan. Een goed kopje koffie wordt door velen gezien als het visitekaartje van het bedrijf en heeft een voorname sociale functie. Veel gasten beschouwen de kwaliteit van de koffie als maatstaf voor de kwaliteit van het gehele bedrijf. Er is dus genoeg reden om hier veel aandacht aan te besteden.

De volgende onderwerpen zullen onder andere aan bod komen:

  1. Koffie in onze cultuur
  2. Koffie als beleving
  3. De koffieplant
  4. Meest voorkomende koffiegebieden
  5. Arabica en Robusta
  6. Het oogsten
  7. De prijs
  8. Houdbaarheid van koffie
  9. Verschillende koffievariaties

Over de training Barista

Over de horecatraining Barista:

  • Tijdsduur: 20 minuten

Deze online baristatraining bestaat uit de volgende hoofdstukken:

  1. Koffie door de jaren heen
  2. De basisbeginselen
  3. Koffie in de horeca
  4. Verschillende koffievariaties