Over de online training Sociale hygiëne cursus + (SVH) Examen & Diploma: Sociale Hygiëne is een belangrijk diploma in de horeca. Organisaties en bedrijven die alcohol schenken en/of verkopen, dienen volgens de Alcoholwet (voorheen: Drank- en Horecawet) aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Want wat doe je bijvoorbeeld als een gast dronken of gewelddadig wordt? Of als iemand andere gasten lastigvalt, een medewerker bedreigt of als de situatie uit de hand lijkt te lopen? Het is daarom belangrijk dat jij weet hoe je hiermee omgaat en hoe de wetgeving met betrekking tot drank en drugs is, zodat wanneer er een lastige situatie zich voordoet, jij op correcte wijze kan handelen. Verder komen er in de cursus onderwerpen aan bod als bedrijfsvoering en regels, gokken en inrichtingseisen & voorzieningen.

Sociale hygiëne cursus + (SVH) Examen & Diploma voor €199,00

Behaal in één dag jouw Sociale Hygiëne SVH Diploma

Sociale Hygiëne online 2022 cursus en examen

Wanneer jij je eigen horecazaak wil openen moet je in het bezit zijn van het officieel erkende diploma van het SVH. Dit geldt overigens ook als jij als gastheer of gastvrouw de leiding hebt over het afsluiten van de zaak. HorecaHero biedt een online horecatraining aan voor met het SVH examen voor slechts €199!

Dagelijks* SVH examens door heel Nederland!

Wanneer je bij ons de online training en proefexamens hebt gedaan kun je je direct inschrijven voor het officiële examen. Inschrijven voor het examen doe je via de voucherlink die de aanvrager van de bestelling van ons heeft gekregen, en kan door heel Nederland worden afgenomen! Waarom nog wachten? Start vandaag nog met leren!

Kortom; je kunt binnen een week jouw Sociale hygiëne hebben gehaald!

*Afhankelijk van de locatie worden er dagelijks examens afgenomen, in het noorden en het zuiden van het land kan het zijn dat er om de dag plekken beschikbaar zijn.

 • Direct online leren
 • Spoedexamen (veelal binnen 24u)
 • Dagelijks examens doordeweeks
 • Erkend SVH diploma
 • 18 examenlocaties
 • Slagingspercentage 90%

Over de Sociale Hygiëne 2022 cursus:

 • Tijdsduur: 4 tot 6 uur

De online cursus bestaat uit de volgende hoofdstukken:

 1. Algemene informatie
 2. Alcohol, drugs & tabak
 3. Bedrijfsvoering en regels
 4. Risicogedrag en gespreksmodellen
 5. Gokken en de wet
 6. Inrichtingseisen & voorzieningen

klantwaardering:

1. Online training

Nadat je je bestelling hebt voltooid krijg je 3 maanden toegang tot de online academy.

2. Examentrainer

Heb je alle hoofdstukken goed doorlopen? Test dan je kennis middels onze online examentrainer!

3. Examen doen

Ben je klaar voor het echte werk? Gebruik je ontvangen voucherlink om je in te schrijven bij één van de 18 examenlocaties.

Sociale hygiëne Nederlands

(online training + SVH examen)

Sociale hygiëne Engels

(online training + SVH examen)

Wilt u meerdere personen aanmelden voor Sociale hygiëne?

U kunt het aantal personen aanpassen nadat u de cursus in uw winkelwagen heeft geplaatst.

Veelgestelde vragen

Hoelang mag ik gebruik maken van de online academy?

Standaard zetten wij voor iedere cursist de toegang tot de online academy open voor drie maanden, dit omdat de cursus zo’n 4 tot 6 uur tijd in beslag neemt. Mocht je toch nog meer tijd nodig hebben, laat het ons dan gerust weten.

Ik ben geslaagd voor mijn SVH examen, wanneer ontvang ik mijn diploma?

Wanneer je je examen hebt gedaan en positief hebt afgerond, ontvang je binnen 10 (werk)dagen je diploma thuisgestuurd. Je word overigens al wel vrijwel direct ingeschreven in het SVH register.

Hoelang is mijn Sociale hygiëne diploma geldig?

Het Sociale hygiëne diploma is levenslang geldig, wanneer je deze dus eenmaal hebt behaald hoef je hier niet meer voor op.

Uit hoeveel vragen bestaat het Sociale hygiëne examen?

Het examen bestaat uit 40 gesloten vragen, de slagingsgrens ligt op 29 wat neerkomt dat je 11 fouten mag maken om alsnog te slagen.

Hoe controleer ik of iemand in het SVH Register is opgenomen?

Je kunt controleren of jijzelf of bijvoorbeeld iemand anders is ingeschreven in het Register via de deze link op de website van het SVH.

Ik heb een bestelling bij jullie gedaan, waar kan ik mijn voucherlink vinden?

De aanvrager van de bestelling ontvangt na betaling automatisch de voucherlink(s) in zijn of haar mailbox. Controleer ook altijd even de ongewenste folder.

Ik wil mijn examen annuleren, (tot wanneer) kan dat?

Een toegangscode is éénmalig te gebruiken voor het maken van een examenboeking. Indien een boeking buiten de annuleringstermijn van 8 dagen voor examendatum geannuleerd wordt, komt de code automatisch weer vrij en kan dezelfde code opnieuw gebruikt worden voor het maken van een nieuwe boeking. Annuleer je de boeking binnen de annuleringstermijn, dan komt de code definitief te vervallen.

Wanneer en voor wie is Sociale hygiëne verplicht?

De cursus Sociale Hygiëne is voor medewerkers van bedrijven, instellingen, club- en buurthuizen waar alcohol verstrekt of verkocht wordt. De overheid heeft wettelijk bepaald dat er binnen deze bedrijven (tijdens openingsuren) altijd iemand met een SVH diploma Sociale Hygiëne aanwezig moet zijn. Ook moet hij/zij op de vergunning vermeld staan.

Welke examenlocaties zijn er?

Je vind een overzicht van alle examenlocaties op deze pagina.

Hoelang duurt het examen?

Het examen duurt 40 minuten en 15 minuten van tevoren kun je je melden bij de desbetreffende examenlocatie.