Over de online training HACCP online training inclusief examen en Certificaat voor €99! ✅: Hazard Analysis and Critical Control Points, ofwel HACCP. Als je ooit hebt gewerkt in de horeca, weet je dat er regeltjes gelden en je van bepaalde zaken het een en ander af moet weten. Hadden we het eerder over Sociale hygiëne, nu gaan we het hebben over HACCP. Waarom het belangrijk is, en hoe HorecaHero training je kan helpen een echte held in voedselveiligheid te worden.

HACCP: Wat is dat eigenlijk?

Laten we beginnen met waar HACCP voor staat. Dit staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Klinkt ingewikkeld, toch? Maak je geen zorgen, we leggen het uit. In eenvoudige bewoordingen is HACCP een systeem dat bedrijven helpt om hun voedselveiligheid op orde te houden. Het systeem is bedoeld om risico’s te identificeren, te evalueren en te beheersen, zodat iedereen kan genieten van veilig en lekker eten. HACCP is in de jaren ’60 door NASA ontwikkeld, dus je kunt er zeker van zijn dat het een goed doordacht systeem is!

HACCP Certificaat

HACCP online cursus + Certificaat

voor €99 excl btw

De online HACCP cursus bestaat uit de volgende hoofdstukken:

  1. Hygiëne in het algemeen
  2. Wat is HACCP?
  3. Voorzieningen bedrijfsruimten
  4. Afval, schoonmaak en ongedierte
  5. Product temperatuurbeheersing
  6. Inkoop
  7. (voor)bereiden, presenteren en serveren

Waarom HACCP zo belangrijk is

Nu vraag je je misschien af waarom HACCP zo belangrijk is. Nou, voedselveiligheid is essentieel in de horeca. Niemand wil ziek worden na het eten van een heerlijke maaltijd. HACCP helpt bedrijven bij het in kaart brengen van mogelijke gevaren en het opzetten van procedures om deze te voorkomen. Het gaat hierbij niet alleen om bacteriën, maar ook om allergenen, chemicaliën en fysieke gevaren zoals glasscherven. Het doel is om iedereen te beschermen tegen voedselgerelateerde ziektes en ongelukken.

HACCP via HorecaHero

Door het volgen van een HACCP training bij HorecaHero, kun je ervoor zorgen dat je weet hoe je mogelijke gevaren kunt identificeren en beheersen, en hoe je kunt bijdragen aan een veilige en hygiënische werkomgeving voor jezelf, je collega’s en je gasten.

Als je in de horeca werkt is het zeker de moeite waard om de HACCP training te volgen. Je zult niet alleen waardevolle kennis en vaardigheden opdoen, maar je draagt ook bij aan het beschermen van de gezondheid en het welzijn van iedereen die van het heerlijke eten geniet dat je serveert. Voedselveiligheid is tenslotte iets waar we allemaal van profiteren!

Een interactieve leerervaring

Een van de redenen waarom HorecaHero zo populair is, is de interactieve leerervaring. De HACCP training bestaat uit verschillende modules, waarbij je door middel van video’s, quizzen en praktijkvoorbeelden de ins en outs van HACCP leert kennen. Je leert op een leuke en begrijpelijke manier hoe je voedselveiligheid in de praktijk brengt.

Altijd en overal leren

We snappen dat de horeca een drukke bedrijfstak is, en daarom is HorecaHero zo ontworpen dat je kunt leren wanneer het jou uitkomt. De training is volledig online en geschikt voor zowel desktop als mobiele apparaten, zodat je 3 maanden lang altijd en overal toegang hebt tot de cursusmaterialen. Of je nu thuis op de bank zit, of even pauze hebt tijdens je werk, je kunt altijd inloggen en verder gaan waar je gebleven bent.

Certificering & erkenning

Na het voltooien van de HACCP training van HorecaHero ontvang je een certificaat. Dit certificaat toont aan dat je over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt om voedselveiligheid in de praktijk te brengen. Het is niet alleen een mooie aanvulling op je cv, maar geeft je ook het vertrouwen dat je weet hoe je op een veilige en hygiënische manier kunt werken in de horeca.

Waar wacht je nog op?

Meld je vandaag nog aan voor de HACCP training bij HorecaHero en wordt een Hero in voedselveiligheid!

1. Online training

Nadat je je bestelling hebt voltooid krijg je 3 maanden toegang tot de online HACCP academy.

2. Online examen

Heb je alle hoofdstukken goed doorlopen? Ga dan op voor je online examen!

3. Certificaat aanvragen

Heb je alles afgerond? Dan kun je je jouw persoonlijke certificaat aanvragen. Dit kan binnen de online academy of via de chat rechtsonder. Dit kan 2 á 3 dagen duren.