Over de online training Bierkennis: Bier is niet weg te denken in de horeca. Wist je dat wij gemiddeld 85 liter bier per persoon per jaar drinken?! Het is drank nummer één en vormt een groot deel van de omzet, daarom is het dus goed om ervoor te zorgen dat je weet waar je over praat! In deze cursus zul je meer leren over de geschiedenis van bier, waar het allemaal is begonnen, wat de ingrediënten zijn én hoe bier gebouwen wordt. Je leert hoe je een biertje moet tappen, schenken en uit te serveren en daarnaast leer je de belangrijkste aandachtspunten voor het inkopen en opslaan van bier voor bij jou op je werk.

De volgende onderwerpen zullen onder andere aan bod komen:

  1. De geschiedenis van bier
  2. Het brouwproces
  3.  Het tappen van bier
  4. Het serveren van bier
  5. Uitschenken van bier uit fles
  6. Inkopen van bier
  7. Opslag van tankbier & fustbier
  8. Leuke bier weetjes