Avatar foto 1 september 2020

De inspectieresultaten van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) zijn vanaf vandaag online in te zien. Alle resultaten staan vanaf nu openbaar binnen twee weken nadat de keuring heeft plaatsgevonden, met naam en toenaam. De meerderheid van de Tweede Kamer drong al langer aan op ruimere en actieve openbaarmaking. NVWA verwacht hierdoor een betere naleving van de regels. Een van de onderdelen waar op wordt gecontroleerd is de omgang met voedsel, ofwel de voedselveiligheid. 

Voedselveiligheid 

Voedsel in Nederland is over het algemeen veilig dankzij de wet, naleving daarvan en het NVWA toezicht op alle schakels van de voedselketen. Een van de basisvereisten voor een horecazaak waar voeding bereid wordt, is dat aangetoond kan worden dat alle processen om het voedsel te bereiden of te koop aan te bieden veilig zijn.

HACCP

Op het moment dat je met bederfelijke voedingsmiddelen in aanraking komt, moet je werken volgens de Hygiënecode HACCP. Wist je trouwens dat bier hier ook onder valt? Het is voor elke werkgever wettelijk verplicht om er voor te zorgen dat alle medewerkers die zich bezighouden met het bereiden of behandelen van eet- of drinkwaren een training of instructie op het gebied van voedselhygiëne gevolgd hebben. De term HACCP is je dan ook vast niet vreemd! Maar wat is het nou precies? Misschien nog wel belangrijker, hoe pas je het toe in de praktijk?

HorecaHero

HorecaHero biedt een interactieve en leuke HACCP training aan. De e-learningmodule bestaat uit alle verplichte kennisonderdelen en bijbehorende testvragen om de kennis direct te testen. Met de training HACCP van HorecaHero voldoe je direct aan de wettelijke verplichting. Er wordt uitgebreid aandacht besteedt aan de basisvoorwaarden en kritische controlepunten. Ook weet je als deelnemer na de training waar de inspecteurs van de NVWA op letten bij controle! Geslaagd voor de training? Dan ontvang je direct een HACCP certificaat, waarmee je kan bewijzen dat je een training hebt gevolg en daarmee voldoet aan de wettelijke verplichting.

Wil je de NVWA een stap vóór blijven? Bestel dan hier de training HACCP van HorecaHero.