Avatar foto 27 september 2019

Op 27 september heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in de rechtszaak tussen CAN (Clean Air Now) en de Staat der Nederlanden. De uitzondering op het rookverbod voor rookruimtes in horeca-inrichtingen is ongeldig. Dat heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld. Eerder was dit al beslist door het Haagse gerechtshof. Zie voor meer informatie: www.rechtspraak.nl

Het verbod op rookruimtes in de horeca gaat per direct in. Vooralsnog is er nog niets duidelijk over de handhaving van dit verbod. Dit heeft echter wel gevolgen voor het examen Sociale Hygiëne van HorecaHero.

De e-learning Sociale Hygiëne Nederlands zal direct worden aangepast. Wij zullen de informatie die over rookruimtes gaat verwijderen. Tevens zullen wij alle oefen examenvragen die over rookruimtes gaan direct verwijderen. 

SVH

Gevolgen voor het examen SVH Sociale Hygiëne:

Digitale examens:
De digitale examens in het Nederlands bevatten vanaf 28 september geen examenvragen meer over rookruimtes die in tegenspraak zijn met de uitspraak van de Hoge Raad.

Examens op papier:
De examens op papier zullen vanaf 14 oktober 2019 geen vragen meer bevatten over de rookruimtes. Deze termijn is nodig omdat de examens voor de komende tien werkdagen al gegenereerd zijn. Dus tot die tijd kunnen er in het examen vragen over rookruimtes voorkomen.

SVH nodig? Bestel vandaag nog je Sociale Hygiëne cursus met officieel SVH examen voor € 229,- euro via de website van HorecaHero!