snijtechnieken

Snijtechnieken en Hygiëne in de keuken zijn de twee nieuwe trainingen in de bibliotheek van HorecaHero

5 december 2018 door

Snijtechnieken

In de training snijtechnieken behandelen we de meest voorkomende messen in de horeca keuken. We leren jou de onderdelen van de mes kennen, we leren je de snijtechnieken, een van de belangrijkste onderdelen hiervan is de positie van jouw sturende hand. In deze training leren we precies hoe jij jouw sturende hand moet gebruiken tijdens het snijden. Wanneer je dit goed beheerst kan je alles snijden! Tevens leren we jou hoe je moet hakken. Hakken is een duidelijke op-en neer beweging die gebruikt wordt voor producten die gemakkelijk uit elkaar vallen.

Hygiene in de keuken

Hierin behandelen we alles over de “hygiëne in de keuken”. Natuurlijk komt de inhoud van de hygiënecode aan bod, maar je leert ook hoe je de regels ervan in jouw bedrijf moet toepassen. Tevens leggen we je uit wat een “HACCP” lijst is. Andere onderwerpen zoals: coderen, kruisbesmetting en houdbaarheid komen ook allemaal voor in deze training. De training Hygiëne in de keuken is een verkorte versie van de algemene HACCP training.

Wat is HACCP?

Uiteraard kunnen er bij het verwerken van voedingsmiddelen dingen misgaan, dit met als gevolg dat de veiligheid van het eten in gevaar kan komen. Om die kans te beperken zijn levensmiddelenbedrijven verplicht alle mogelijke risico’s te beschrijven in een voedselveiligheidsplan; HACCP, wat staat voor Hazard Analysis Critical Control Points.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt toezicht op het naleven van de regels, zij bewaakt de veiligheid van voedsel en consumentenproducten.

Spoedig zullen we onze bibliotheek met nog 4 extra keuken trainingen uitbreiden!!

Meer dan 10.000 medewerkers werken al met HorecaHero

Wij leveren digitale leeroplossingen voor bedrijven in de gastvrijheidsbranche

HorecaHero levert de software en kennis zodat elk bedrijf voortaan over een betaalbare Academy kan beschikken. Ons doel is om van iedere horecamedewerker een HorecaHero te maken. Wij werken met een jong dynamisch team en de nieuwste software zodat we voordelig en snel digitale leeroplossingen op maat kunnen leveren.

Categorie