HACCP online training horecahero

HACCP online training van HorecaHero

11 december 2018 door

Iedereen die werkt in of een bedrijf heeft in de horeca krijgt te maken met de regels rondom voedselveiligheid (HACCP). Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet bovendien voldoen aan de wetten van voedselveiligheid. 

Wat is HACCP?

De term HACCP is je dan ook vast niet vreemd, maar wat is het nou precies? En wellicht nog wel belangrijker, hoe pas je het toe in de praktijk? Daarom hebben wij een online HACCP training ontwikkeld!

In de Hygiënecode wordt eenvoudig omschreven hoe jij de voedselveiligheid en hygiëne kunt bewaken. We weten allemaal dat er bij verwerken van voedingsmiddelen het e.e.a. mis kan gaan. Hierdoor kan bovendien de veiligheid van het eten in gevaar komen. Dit wil je natuurlijk zo minimaal mogelijk houden. Daarom zijn vooral  levensmiddelenbedrijven verplicht alle mogelijke risico’s te beschrijven in een voedselplan; HACCP, wat staat voor Hazard Analysis Critical Control Points.

NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt toezicht op het naleven van de regels, zij bewaakt de veiligheid van voedsel en consumentenproducten. Wil je de Voedsel en Waren Autoriteit bovendien een stap vóór blijven? Volg dan via HorecaHero de training HACCP!

Voor wie is HACCP verplicht?

Horecabedrijven, (sport)verenigingen, zorginstellingen, bedrijfskantines en alle andere organisaties die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, en/of behandeling van voedingsmiddelen dienen vooral alle aspecten van het productieproces te identificeren en op gevaren te analyseren. Dit beheersproces moet tenslotte voor zorgen dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met bovendien zo weinig mogelijk risico op (kruis)besmetting.

De online training bestaat uit zeven hoofdstukken:

  1. Hygiëne algemeen
  2. Wat is HACCP?
  3. Voorzieningen bedrijfsruimten
  4. Afval, schoonmaak en ongedierte
  5. Product temperatuurbeheersing
  6. Inkoop
  7. (voor)bereiden, presenteren en serveren

Voordelen online trainingen

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone, zit je lekker in de bus of trein kun je gewoon de online training volgen op je smartphone, dit kan dus helemaal in je eigen tempo. Heb je misschien een keer een uurtje over; start je de training op en de training begint weer waar je de laatste keer bent gebleven. Onze trainingen zijn altijd bovendien erg interactief doormiddel van ‘sleepvragen’ en ‘drag en drop’ vragen. Onze cursisten vinden dit bovendien een erg fijne manier van leren!

Categorie