horeca academie

Werf, bind en behoud je medewerkers met de HorecaHero Academie

13 januari 2019 door

Horecabedrijven moeten investeren in de aantrekkelijkheid van werk en bedrijf om personeel te werven en aan zich te binden

Het afgelopen jaar zijn er talloze berichten gepubliceerd over het tekort aan “goed” horecapersoneel. Een tekort dat de komende jaren alleen maar verder gaat oplopen. Het is tijd om in actie te komen in plaats van te wachten op de perfecte werknemer die vanzelf binnen loopt en ook nog eens fulltime beschikbaar is. Misschien is het nog wel belangrijker om ervoor zorgen dat je huidige toppers bij je willen blijven en niet overstappen naar de concurrent. Er zijn verschillende ingrediënten die je kan gebruiken om je personeel te werven en aan je te binden. Denk aan salaris, werksfeer, zo nu en dan een weekend vrij geven en training & opleiding. In dit artikel gaan wij uiteraard verder in op het laatste omdat wij met HorecaHero en onze 10.000 maandelijkse gebruikers hebben bewezen dat  training en opleiding jouw horecabedrijf kan boosten!

Waarom investeren in training & opleiding

Gasten zijn steeds kritischer en hebben hogere verwachtingen. Het is daarom van belang ze te blijven prikkelen en verrassen tijdens hun verblijf. Dit kan natuurlijk op vele manieren en deze verschillen per horecabedrijf. Wat onderscheidt jouw bedrijf van anderen en wat maakt jouw bedrijf uniek? In een onderscheidend concept, het interieur, de bedrijfsnaam en aankleding wordt vaak als eerste geïnvesteerd. Echter wanneer het bedrijfsconcept helemaal op orde is, staat of valt het totaalplaatje toch met de service en uitstraling van je medewerkers. Als zij het concept en gewenste beleving bij de gast niet weten over te brengen dan komen alle overige investeringen ook niet tot hun recht.

De academie van HorecaHero

HorecaHero is in drie jaar tijd gegroeid tot de grootste online opleider in de Horeca. Bedrijven als Burger King, Randstad Hospitality, Landal Greenparks en Debuut werken met de leeromgeving en online trainingen van HorecaHero. Ook voor de kleinere zaken is HorecaHero een uitkomst. Het succes van HorecaHero is een combinatie van betaalbare en gebruiksvriendelijke software en een generieke bibliotheek met meer dan 25 online horeca trainingen. Daarnaast kan iedereen zelf de trainingen van HorecaHero eenvoudig aanpassen zodat deze naadloos aansluiten op ieder horecaconcept.

De voordelen van een Academie

Het aanbieden van een Academie voor je medewerkers biedt jou als horecabedrijf vele voordelen op het gebied van werving en binding van je medewerkers. Onderstaand vind je de belangrijkste cijfers van deze voordelen.

  • Verminder het personeelsverloop met 60%
  • Reduceer je kosten van onboarding met 71%
  • Vul tot 10% meer vacatures
  • Faciliteer een lerende organisatie
  • Goed getraind personeel levert 10 tot 20% meer omzet op

Nog niet overtuigd? Zien is geloven zeggen ze vaak toch? Vraag een gratis demo om kennis te maken met onze Academie en online trainingen. Nu aanvragen

 

 

 

Categorie