Avatar foto 25 juni 2020

Goed nieuws! Horecazaken die binnen minder dan 100 gasten ontvangen, hoeven vanaf 1 juli niet meer te werken met een reserveringsplicht of checkgesprek. Dat heeft premier Mark Rutte bekend gemaakt tijdens de persconferentie over het coronavirus afgelopen woensdag. Als er binnen meer dan 100 gasten ontvangen kunnen worden, dan zijn reserveren en een gezondheidscheck echter wel verplicht. De 1,5 meter regel blijft uiteraard van kracht!

Voor terrassen buiten met ruimte voor meer dan 250 gasten geldt dat zij ook verplicht zijn te werken op basis van reservering en een gezondheidscheck. Bij een kleiner aantal gasten is dit niet verplicht. Ook buiten blijft de 1,5 meter regel de norm. Verder is bekend geworden dat als er kuchschermen geplaatst worden, terrastafels niet op 1,5 meter van elkaar hoeven te staan. Dit geeft ondernemers op het terras de mogelijkheid om meer gasten te ontvangen.

Volgens de premier zorgt deze aanpassing voor meer duidelijkheid voor gasten en meer lucht voor de ondernemers. Discotheken en nachtclubs blijven helaas nog gesloten. Er is aangegeven dat voor die sector in september meer duidelijk komt.

Fingers crossed!