Vascobelo en HorecaHero maken samen de nieuwe Barista training

25 april 2019 door

Samenwerking Vascobelo en HorecaHero

Koffie speelt in onze samenleving (wereldwijd) een belangrijke rol. Jaarlijks drinken we zo’n 154 liter per hoofd van de bevolking, hetgeen neerkomt op 3¹⁄₂ kopje per dag. In het huishouden, op het werk en in de horeca is het de meest geliefde drank. Samen met Vascobelo hebben wij nieuwe Barista trainingen ontwikkelt vanuit een Co-creatie. De nieuwe barista trainingen zijn in 3 hoofdstukken samengevat: Introduction, intermediate en expert…

Vascobelo is een premium koffie brander uit België die in rap tempo marktaandeel aan het winnen is in Nederland. “Wij zijn erg blij met deze samenwerking, Vascobelo staat voor koffie van de hoogste kwaliteit. Wij hebben met deze samenwerking de trainingen naar eenzelfde level getild. Zodat onze duizenden cursisten straks het perfecte kopje koffie kunnen zetten”.

Vascobelo Academy

Vascobelo is sindskort ook gestart met HorecaHero Premium pakket. Zij zijn dit pakket aangegaan omdat zij zò aan het groeien zijn en doormiddel van de HorecaHero Academy kunnen zij nieuw en bestaand personeel snel en goed opleiden! Omdat Horecahero met e-learnings werkt die geschikt zijn voor mobiel, kan een medewerker anytime anywhere leren.

Wist je dat?

Koffie is per toeval ontdekt in Ethiopië in de regio Kaffa. Een geiten herder kwam erachter dat zijn geiten behoorlijk opgewonden werden na het eten van een bepaalde bes. De herder plukte een aantal van deze bessen, kookte ze in water en kwam erachter dat dit drankje heerlijk smaakte. Koffie was ontdekt!

Dankzij Nederland is koffie een populair drankje geworden. Nederlanders slaagden er de tweede helft van de zeventiende eeuw in om zaden te verzamelen van de koffieplant. Deze zaden werden naar Batavië (Indonesië) verscheept, waardoor er koffieplantages ontstonden op het eiland Java. Al snel had Nederland een goedlopende koffiehandel. De plantages verspreidden zich naar de eilanden Sumatra en Celebes.

Benieuwd naar de nieuwe Barista lijn? Vraag een trial aan op onze website!

Categorie