Avatar foto 15 december 2021

Merijn Everaarts, oprichter van Dopper, start met een Horeca Academy: “Er is gebrek aan basiskennis met betrekking tot de plant-based keuken”. Per direct kan de deelnemer zich inschrijven voor de opleiding die per februari zal starten. Met behulp van sponsoren worden de kosten voor deelnemers laag gehouden zodat de opleiding toegankelijk blijft voor iedereen. 

Mama Gaia Restaurant

Het restaurant, Mama Gaia genaamd, wat open is voor iedereen, denkt niet in periodes van 3 weken zoals de overheid, dat is funest voor een gezonde bedrijfsvoering. Everaarts: “Wij zijn realistisch, kijken vooruit en maken plannen voor de langere termijn. Als antwoord op het grote tekort aan personeel én omdat de wereld verandert naar plant-based, voelt Mama Gaia de verantwoordelijkheid om hier een rol in te spelen.”

Invulling Academy

De Mama Gaia Academy is er voor mensen die newbies zijn in de horeca. Het is een korte online Academy van 6 weken. In korte video’s van maximaal 5 minuten kan de deelnemer de informatie tot zich nemen wanneer hij of zij dat wil. “Daarbij hebben wij 4 speciale live sessies waarbij vers pakketten van een bekende online groenten supermarkt aan huis wordt geleverd. Verder zullen wij werken met een unieke wijze van personal coaching, wat bij online horeca opleidingen nog niet bestaat. Zoals de gasten in het restaurant alle aandacht verdienen, doen wij dat voor de deelnemers.” Aldus Everaarts.

Bekende top chefs

Naast de basis vaardigheden zoals een wortel snijden en een fles wijn openen is er veel aandacht voor alles wat er met de plant-based keuken te maken heeft. Bekende top chefs die de plant-based keuken al onder de knie hebben, zullen hun kennis delen en daarnaast zal de Mama Gaia Academy veel aandacht besteden aan waar producten vandaan komen en hoe ze plantaardig verwerkt worden. Ook inspirerend op minderend alcoholgebruik, is er aandacht voor tea-pairing; de smaken van thee combineren met plant-based gerechten. Ook het maken van echt goede mocktails zal hierbij de aandacht krijgen.

Bijdragen aan een betere wereld

Everaarts is in de vorige lockdown het plant-based restaurant Mama Gaia gestart. Volgens Everaarts werd het de hoogste tijd om ‘zijn’ mensen van gezond eten te voorzien dat, net als Dopper, bijdraagt aan een betere wereld.

Servitchen

“Ook voor Horeca-ondernemers die de kennis van hun personeel willen vergroten, is de Mama Gaia Academy een mooie optie” vindt Everaarts. De deelnemer doet kennis op vanuit de keuken & in de service. “Wij vinden dit de basis, of anders gezegd noemen wij dit kennis in ‘servitchen’. Bij het aanspreken van nieuwe mensen in de horeca kun je ervan uitgaan dat het mensen zijn die graag willen werken, maar nog niet precies weten waar hun passie ligt. Bij de Mama Gaia Academy kunnen ze dit leren.”

Sponsoren

In deze tijd is de nood hoog om nieuwe mensen op te leiden en daarom is de Mama Gaia Academy op zoek naar sponsoren voor de eerste 50 deelnemers á €1500 per deelnemer. De opleiding van 6 weken kan vanaf februari 2022 binnen een periode van 3 maanden gevolgd worden. De deelnemer betaalt slechts €9,99 per maand. “We houden dit bedrag bewust zo laag om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Om diezelfde reden is de opleiding in het Engels en kan iedereen over de hele wereld deelnemen” zegt Everaarts.

Achtergrondinformatie:

Mama Gaia: Een plant-based restaurant. De plek om te ontbijten, lunchen of dineren. De gerechten zijn geïnspireerd op de smaken van moeder natuur.  Mama Gaia is elke dag geopend voor de lunch & borrel en serveert met de kerst een heerlijke kerstlunch. Daarnaast kan er ook take-away besteld worden. In de decembermaand is het speciale take-away kerstmenu beschikbaar en te bestellen via de website. Mama Gaia wil ondanks de moeilijke tijden in de horeca iets doen voor een ander. Daarom staat de hele maand december in het teken van for 1. Voor elke take-away bestelling doneert het restaurant een maaltijd aan het goede doel.

Dopper: De missie van Dopper is om mensen de mogelijkheid te bieden om herbruikbare flesjes te verkiezen boven single-use waterflesjes om zo de waterbronnen van de wereld te beschermen.