Avatar foto 24 november 2016

Opleidingen en trainingen helpen je bij het werven…

Deze maand verscheen onderstaand artikel op Misset Horeca met 10 tips om goed personeel te werven.
Bij drie van de tien tips komt het opleidingen en of trainen van je personeel in terug, om maar weer eens aan te merken hoe belangrijk het is om als werkgever iets te doen aan trainingen en opleidingen.

Iedereen is op zoek naar goede medewerkers en deze zijn vaak lastig te vinden. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw vacature wordt ingevuld nu die gezochte ‘horecahero’ zeldzaam lijkt te worden? En misschien nog wel belangrijker hoe zorg je ervoor dat die medewerker blijft.

  1. Vraag je je als ondernemer af wat je meer te bieden hebt dan geld en een baan.
  2. Kijk bij het aannemen van personeel naar je eigen concept, ben je specialist in verschillende koffie’s  vermeldt dit en train je medewerkers hier in.
  3. Vermeld in een vacature wat je als werkgever te bieden hebt, in plaats van alleen functie-eisen op te sommen.
  4. Ga met je mensen om zoals je wilt dat jouw mensen met de gasten omgaan. Zet een goede personeelsmaaltijd op tafel, zorg voor een mooie personeelsruimte en wees daarnaast ook betrokken: vraag naar hoe het met een medewerker gaat, bedank ze voor hun inzet en neem iedere dag afscheid van je mensen.
  5. Wees reeël met vrije dagen en het geboden salaris.
  6. Bied perspectief, bijvoorbeeld in de vorm van een horecaopleiding of training.
  7. Geef de medewerker iedere drie of vier weken een weekend vrij, niemand wil altijd elk weekend werken.
  8. Bied iets extra’s, bijvoorbeeld de mogelijkheid om te sporten op kosten van de zaak.
  9. Zet met meerdere werkgevers een werknemerspool op, zodat personeel onderling kan worden uitgewisseld. Daardoor bied je een medewerker meer zekerheid.
  10. Start met het zelf opleiden van medewerkers.

Bron: Misset Horeca