Avatar foto 2 maart 2021

De horeca zit nu al vanaf oktober in een lockdown. Lege restaurants, lege cafe’s en lege terrassen. Maar langzaamaan merk je dat iedereen weer toe aan het werken is naar een opening. We gaan in gesprek met Wichert van Rijn, Utrechtse horecaondernemer van onder andere Ruby Rose, The StreetfoodClub en Vegitalian. Wat is namelijk zijn aanpak?

“Eigenlijk tasten we nog in het duister. We hebben geen idee wat de overheid straks beslist; gaan eerst de terrassen open? Of mogen we ook binnen open voor, in eerste instantie, 30 man?” Het beleid van de overheid is niet te voorspellen, dus vooruit plannen is daarom heel lastig.

Personeel

Wel zijn we nu al hard op zoek naar nieuwe mensen en breiden we onze teams weer uit. Voorheen hadden we met 5 horecazaken (Ruby Rose, The StreetfoodClub, WT Urban Kitchen, Fico en The Rumclub) zo’n 350 man in dienst. Daarvan zijn er ongeveer 120 over. Als we straks open gaan, hebben we natuurlijk wel weer veel personeel nodig. Iedereen smacht weer naar gezelligheid en uit eten gaan, maar gasten staan er niet altijd bij stil dat alle horeca ondernemers met een volledig nieuw team staan te werken. Door een goede voorbereiding willen we er voor zorgen dat we straks met een vliegende start open kunnen.

Trainingen

Dat doen we door middel van online trainingen van HorecaHero, maar hebben we zelf ook trainingen ontwikkeld. Nieuw personeel wordt hierdoor deels online ingewerkt en kunnen we in de praktijk veel sneller aan de slag. Het is gewoon fijn dat de basics al duidelijk zijn voor de medewerkers. En daarnaast; ook voor huidige medewerkers is het goed om even op te frissen. De afgelopen maanden hebben we duizenden bakjes ingepakt in plaats borden uitserveren!

Inrichting

Daarnaast zorgen we er voor dat de zaken er weer strak bij staan en ingericht wordt volgens de maatregelen zoals 1,5 meter afstand tussen de tafels en looproutes. Maar ook dat personeel uitgerust is en we weer toffe nieuwe menukaarten hebben klaar staan. Het mooie weer komt er weer aan, wat hopelijk betekent dat er ook meer mogelijkheden komen met minder maatregelen.

“Wij kunnen in ieder geval niet wachten en staan te trappelen om iedereen weer te mogen verwelkomen!”

Ben je nieuwsgierig geworden of wil jij ook gebruik maken van onze online horeca trainingen?

Neem dan contact met ons op!