Avatar foto 15 januari 2020

De Horecava Innovation Award (HIA) award wordt elk jaar uitgereikt aan de meest innovatieve deelnemers van Horecava er zijn vier categorieën waar de deelnemers voor kunnen strijden: Equipment & Services, Digital, apps & social media en Food & Beverage, dit jaar wint Gold & Green de Horecava Innovation Award 2020.

Gold & Green heeft dit jaar de felbegeerde Horecava Innovation Award 2020 gewonnen in de categorie ‘Food & Beverage’ met het product Pulled Oats, een vegan alternatief voor vlees. Nu duurzaamheid steeds meer een rol begint te spelen in het dagelijkse leven laat Gold & Green zien dat zij hier met hun Pulled Oats bewust mee bezig zijn.

[tekst gaat verder onder de foto]

Pulled Oats®, het betere alternatief voor vlees

Gold & Green

Veganisme, gezondheid, duurzaamheid en klimaatbeheersing zijn onherroepelijk aan elkaar gelinkt, hier speelt vegan merk Gold & Green goed op in door Pulled Oats, het alternatief voor vlees op de markt te brengen. Pulled Oats is gemaakt van haver, tuinbonen, erwten, olie en een klein beetje zout.

Bovendien bevat Pulled Oats 5 gram onverzadigde vetten, 30 gram eiwit dat bestaat uit alle negen essentiële aminozuren en is daarmee een volwaardig eiwit. Dit maakt Pulled Oats tot een uiterst duurzaam maar ook voedzaam levensmiddel.

Commentaar van de jury

De jury van Horecava 2020 acht dit product kenmerkend voor de maatschappelijke discussie voor wat betreft ‘verantwoorder eten’ waarbij het duurzaamheidselement in hoge mate aanwezig is. “Het product kunnen we betitelen als een “Game Changer” waarbij de technologische innovatie opvalt. In de huidige markt steekt dit product boven het ‘maaiveld’ uit. Aldus de Horecava 2020 jury.

Wij van HorecaHero feliciteren Gold & Green van harte met deze prachtige overwinning! Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws en de laatste trends in de Horeca? Houdt onze nieuwspagina dan in de gaten!