28 augustus 2017

Wij op de redactie zijn gek op koffie, goeie koffie wel te verstaan. Het nieuws dat we onlangs tegenkwamen bij de guys van Quote trok daarom ook direct onze aandacht, de duurste koffiebonen ter wereld zijn namelijk onlangs onder de hamer gegaan.

Duurste koffie ter wereld

De Australische koffie-expert Jason Kew wist de koffiebonen op een veiling te winnen, het kostte Jason maar liefst €50.000 waarmee hij dus bijna €1100 per kilo betaalde. De koffie is afkomstig van de bonensoort Esmeralda Geisha Canas Verdes Natural uit de hooglanden van Panama.

Na zijn winst op de veiling liet Jason het grote publiek de exotische koffie proeven in Sydney, waar zij €40 per kopje mochten betalen. Dit wat het volgens hem meer dan waard is: “Ik heb een hoop koffie geproefd in mijn leven, en niets komt in de buurt van dit.

Sommigen spenderen zo’n bedrag aan een dure wijn of zelfs aan parkeerkosten in het centrum. Voor mij was dit een once in a lifetime kans. Ik kocht de koffie omdat ik wist dat ik nooit meer een kop van dit kaliber zal drinken.’

De duurste koffie ter wereld is momenteel verkrijgbaar bij Seven Miles Coffee Roasters in het Australische Manly Vale.