8 maart 2017

De gin-tonic lijkt nog maar net écht door te breken bij de drankliefhebbers in Nederland, maar zal qua populariteit nu al gaan plaatsmaken voor een andere cocktail: de Dark ’n Stormy.

Linda belde met Albert van Beeck Calkoen, eigenaar van het platform Mister Cocktail én één van de organisatoren van de Cocktail Week die deze week is gestart: “In Amsterdam is de trend rondom de gin-tonic nu wel voorbij”, aldus Van Beeck Calkoen. “Niet dat het not done is om gin-tonic te drinken, maar nu behoort dit drankje in dezelfde rij als wijn en bier. Je bestelt het net zo makkelijk in de kroeg. In de rest van Nederland is gin-tonic nog niet op zijn hoogtepunt qua doorbreken.

Dark ’n Stormy

De Dark n Stormy is kruidig, fris en sterk tegelijkertijd. Je maakt deze cocktail met ginger beer, donkere rum en limoen. Kenmerkend aan deze cocktail is de gelaagdheid in kleur. De donkere laag bovenin geeft de cocktail zijn Dark n Stormy uitstraling!

PS: de donkere rum zorgt voor de storm in je cocktailglas. Als je de rum niet mengt met de rum begint de Dark n Stormy licht als je drinkt met een rietje, maar de bovenlaag (het einde) is dus sterk want hier zit de rum.

Wat heb je nodig voor de Dark n Stormy?

  • Gosling black seal dark rum (uit Bermuda!) (1,5 deel)
  • Ginger Beer (2,5 deel)
  • Limoen (sap van halve limoen)

1 deel = 30 ml