snijtechnieken horecatraining

2019 begint voor HorecaHero met 6 nieuwe trainingen voor in de keuken

4 januari 2019 door

HorecaHero komt met zes microtrainingen voor de horeca keuken. Dat betekent dat we nu met de 16 trainingen die we al hadden voor het restaurant en hotel personeel over maar liefst 24 online onlinetrainingen beschikken. De keuken trainingen worden de komende tijd in alle HorecaHero pakketten toegevoegd.

De 6 microtrainingen voor keukenpersoneel:

  • Hygiëne in de keuken
  • Snijtechnieken
  • Mise-en-place
  • Frituren en veiligheid
  • Schoonmaak- en afwassen
  • Keuken- en vaktermen

Deze microtrainingen zijn uitermate geschikt voor hulpkoks en koks. Ben jij bijvoorbeeld als afwasser begonnen en heb je veel affiniteit in de keuken, dan zijn deze microtrainingen ideaal geschikt om jouw verder te helpen in de keuken. In deze microtrainingen leer je alles over de “hygiëne in de keuken”. Natuurlijk komt de inhoud van de hygiënecode aan bod, maar je leert ook hoe je de regels ervan in jouw keuken moet toepassen.

Tevens leren wij je hoe je op een veilige manier met je mes moet omgaan, we leren je hoe je moet snijden en hakken met een mes. Misschien wel het belangrijkste onderdeel voor een kok is de mise-en-place. Wij leggen je in deze training uit wat dit inhoudt. Tevens leren we je met wat voor materialen er gewerkt wordt in de keuken maar misschien nog wel belangrijker hoe je hiermee om moet gaan.

Een beetje kok moet natuurlijk kunnen frituren, we leren je hoe je “snacks” en “friet” bakt. Maar ook niet onbelangrijk, hoe maak je een friteuse schoon. Wij willen je ook leren hoe je moet omgaan met bijvoorbeeld een “frituurbrand”. Eén van de meest voorkomende branden in de keuken is de “frituurbrand”.

Een horeca keuken schoonmaken is een flink karwei maar wel van groot belang voor de hygiëne van je professionele keuken en alles wat daar gemaakt wordt. Heel belangrijk dus om deze ruimte goed te reinigen! Wij leggen je dan ook haarfijn uit hoe dit in zijn werk gaat.

Als gast kan het je soms opvallen dat personeel allerlei termen naar elkaar roept…. Of misschien staan er termen op een menukaart waarbij jij jezelf afvraagt wat het eigenlijk betekent. In de microtraining ‘vaktermen’ behandelen we de meest voorkomende vaktermen in de horeca.

Planning HorecaHero trainingen Q1 en Q2 2019:

  • Hotel Receptionist (NL)
  • Housekeeping (NL)
  • Hotel Receptionist (ENG)
  • Housekeeping (ENG)

Gastvrije groet,

Team HorecaHero

Categorie