27 januari 2017

Allereerst, diep respect voor iedereen die in de horeca werkt. Waarom? Hierom:

Alles behalve een 9 tot 5 mentaliteit

Wat nou 9 tot 5? Is het weekend of een feestdag? De echte horecaheroes staan gewoon weer achter bar of in de keuken. Je hoort ze niet klagen en – moe of niet – ze staan er altijd met een glimlach! Als je daar geen stevige ruggengraat van krijgt..

Een baan in de Horeca staat meer dan prima op je CV

Wanneer je een baan in de horeca hebt (gehad) heb je wel degelijk dat ene streepje voor, daaraan is te zien dat je niet lui bent en wellicht ook nog eens op een vroegere leeftijd bent gaan werken om je geld te verdienen. Het getuigd van doorzettingsvermogen dat jij – terwijl jouw vrienden aan de ‘goede’ kan van de bar een biertje dronken – in de avonduurtjes gewoon aan de bak ging.

Jij leert écht met mensen omgaan

Geen dag is hetzelfde en geen gast is hetzelfde, je komt soms in bizarre situaties terecht. Naast de lange shifts die jij draait leer je ook écht met mensen omgaan, en dat betekend dus ook wanneer er bij een gast een borreltje of twee teveel is ingegaan. Jij leert te anticiperen, probleemoplossend te denken en je word communicatief enorm sterk. Daarnaast zul je merken dat die vaardigheden je ook buiten je werk om enorm van pas zullen komen!

De beste vrienden vind je in de Horeca

Zit je dienst er eindelijk op, dan is het natuurlijk tijd voor de welbekende na-borrel met je collega’s! Terecht ook overigens, want niet iedereen werkt het klokje rond omdat het ineens zo druk werd. Dikke kans dat één of meerdere van jouw collega’s goede vrienden van je zijn geworden, je spreekt dezelfde taal en snapt elkaar ook gewoon stukken beter. Ben je een avond vrij? Dan ga jij ook gewoon lekker borrelen… met je ‘collega’! 😉

Horeca vacatures in Utrecht?

Zie jij een bijbaan in de horeca Utrecht wel zitten? Meld je aan bij HorecaHero Professional of bekijk welke horeca vacatures in Utrecht beschikbaar zijn.