26 juli 2019

Nieuw personeel in de horeca? Hartstikke mooi natuurlijk, maar hoe zorg jij voor een goede onboarding?

De weg naar een succesvolle onboarding

Hoe zorg je ervoor dat een nieuwe medewerker zo snel en goed mogelijk integreert en dan ook goed is ingewerkt?

De instroom is de eerste fase in de zogeheten ‘employee journey’. Het zorgen voor een succesvolle en soepele instroming is daarom uiterst belangrijk, echt talent heeft namelijk de keuze en wisselt regelmatig van baan. (Zéker in de horeca)

Onboarding tips

5 succesvolle onboarding tips:

1. Een gestructureerd integratieproces

Het integreren in de organisatie. Het is belangrijk dat medewerkers zich aanpassen aan de cultuur en de waarden van het bedrijf, deze ook snappen maar ook dat ze hier achter staan.

2. De juiste voorbereiding (pre-boarding)

Zorgen dat een nieuwe medewerker meteen aan de slag kan, accounts die meteen bruikbaar zijn en persoonlijke gebruiksvoorwerpen zoals laptops en smartphones die meteen beschikbaar zijn, dit zijn allemaal facetten binnen pre-boarding die er voor zorgen dat je nieuwe medewerker een positieve indruk krijgt.

3. Meten is weten!

Stel meetbare doelen voor de nieuwe medewerker en communiceer deze naar de medewerker. Op deze manier weet de medewerker precies wat zijn of haar rol is binnen het bedrijf en voelt deze zich ook een integraal deel van het bedrijf.

4. Investeren in een leertraject

Het investeren in een leertraject is belangrijk en zorgt voor een efficiënte en gemotiveerde werknemer. Het beste kun je hier een vorm van ‘Blended Learning’ aanbieden, oftewel een mix van een van de volgende leermogelijkheden, e-learning, coaching sessies of live workshops.

5. Evaluatie

Het evalueren van een onboarding proces kent geen einde, je wilt immers dat elke werknemer het beste uit zichzelf haalt en zich constant blijft ontwikkelen. Identificeer wat er goed is geregeld en wat er minder goed is geregeld, verander wat nodig is en stel vooral vragen.

Ben jij na het lezen van dit artikel over onboarding enthousiast geworden en wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen met betrekking tot de onboarding binnen jouw bedrijf?

Neem dan contact met ons op middels het contactformulier of bel naar 085 – 864 0036 en vraag naar de mogelijkheden!