26 maart 2017

Wie houdt er niet van: FOOI?! Een toffe en meer dan welkome manier om als gast de waarderen aan het personeel te laten zien. Uiteraard zijn we met z’n allen al meer dan tevreden met 10 euro fooi op een hoge rekening, maar het kan nog een stuk gekker. Hieronder de hoogste fooien (voor zover bekend natuurlijk):

€4.000

Johnny Depp at regelmatig bij Gibson’s Steakhouse, dit deed hij tijdens het opnemen van een van zijn films. Mohammed A. Sekhani bediende hem op de laatste avond na de opnames en mocht maar liefst een fooi van €4000 in ontvangst nemen.

€4.700

Een gul koppel was een vaste gast bij een Italian Market Cafe, waar ze te horen kregen dat de ober recentelijk zijn auto had verloren door een overstroming. Ondanks dat de ober weigerde de fooi aan te nemen, stond het koppel erop dat hij de €4.700 wel aan zou nemen. De rekening van die avond was overigens slechts €25,00.

€9.500

Vrijdag was voor Becky wekelijks hét moment voor een stuk taart bij de Pizzahut. Tijdens het bedienen kwam ze in contact met Jessica Osbourne die vertelde dat ze vanwege financiële moeilijkheden was gestopt met school. Becky vertelde op haar beurt over haar man en dochter die ze verloor door een ongeluk en liet Jessica uiteindelijk achter met een behoorlijke tip van €9500.

€18.500

Als je miljonair bent kun je het je veroorloven: de 92-jarige miljonair Benjamin Olewine gaf serveerster Melissa Mainer €18.500 fooi zodat ze haar studie voor verpleegkundige kon afronden.

€44.000

Paris Hilton heeft als bekendheid (zover bekend) de grootste fooi ooit gegeven. Na een avond feesten in Club Marquee liet ze bovenop de rekening van €200.000 een fooi achter van €44.000!

€175.000

Wellicht niet he-le-maal de bedoeling geweest maar toch: John Steele liet in 1995 een lot van de loterij achter als fooi (tje?!) voor Tracy Dalton. Wat hij niet wist was dat het lot uiteindelijk €175.000 waard zou zijn, Tracy heeft vervolgens contact met John om het geld te verdelen.

€5,5 miljoen

Phyllis Penzo was de favoriete serveerster van Robert Cunningham in Sal’s Pizzeria. In plaats van altijd een fooi te geven, bood hij haar dit keer aan om een lot te delen en beiden kozen ze een aantal nummers. Na een paar dagen bleek op deze nummers ruim 5,5 miljoen euro te zijn gevallen.

Wat is de hoogste of bijzonderste fooi die jij ooit hebt gekregen?

Bron: wearehoreca.nl

Bewaren