5 tips om je biertje beter te laten smaken

24 mei 2017 door

Wie houdt er niet van: een heerlijk biertje (op zijn tijd). Maar wat weten we er nou eigenlijk écht van, en zijn er ook nog tips om jouw biertje nóg lekkerder te laten smaken? Je raad het waarschijnlijk al: jazeker! Hieronder vind je vijf tips:

1 Bewaar je bier op een donkere plek

Bier is niet licht-bestendig, wanneer de zuren als de hop ermee in contact komen worden deze omgezet in stoffen die stinken. Bier i.c.m. licht betekent dus stank! Driekwart van wat je proeft is aroma, dus driekwart stank drinken is heel vies. Bewaar bier niet in de tuin of op het balkon maar in een doos, kast of koelkast.

2 Niet uit de fles drinken

Omdat het grootste gedeelte van wat je proeft aroma is, wil je een biertje ruiken als je het drinkt. Heel simpel: dit gaat dus niet als je uit een fles drinkt. Het advies is om je bier uit een glas te drinken met een brede opening.

3 Besteed aandacht aan het inschenken

Brouwers besteden genoeg aandacht aan de juiste verhouding koolzuur in het bier. De juiste verhouding koolzuur in een bier zorgt voor een betere vertering van het goudgoed. Als je het bierflesje meteen ondersteboven kiepert en het bier met heel veel klokken inschenkt gaat er veel koolzuur verloren en krijg je plat bier.

4 Al is het nog zo verkoelend: drink je bier niet te koud!

Laten we het hierbij direct vermeld hebben: Dit geld niet voor Pilseners bieren, want deze zijn gemaakt om koud te drinken. Bijna alle andere bierstijlen worden lekkerder naarmate ze iets warmer worden (zo tussen de 6 en 10 graden).

Een goede leidraad is: hoe donkerder het bier, hoe warmer je het kan drinken. Haal je bier op tijd uit de koelkast, wacht geduldig een kwartier tot halfuur en geniet!

5 Vermijd goedkoop bier!

At last but not least: Prijs staat in sommige gevallen wel degelijk voor kwaliteit. Aandacht, de kwaliteit van ingrediënten, gebruikte hoeveelheden ingrediënten, productietijd, onafhankelijkheid, al deze dingen maken mooie producten duurder.

Het voordeel bij bier is dat dit maar om één of twee euro gaat! Voor dit geld ga je van een generiek pils of goedkoop blond bier naar een bier van onafhankelijke kleine brouwerij. Dit is de overstap naar een hele andere bierwereld. En de makkelijkste stap om je bier echt lekkerder te laten smaken!

Bron: Culy.nl

Categorie