terug naar de support pagina

Aan de slag met de HorecaHero Academy

De leeromgeving (LearnLinq) is de tool voor alles wat met training en opleiding te maken heeft binnen jouw horeca bedrijf. Met de online trainingen van HorecaHero maak je een vliegende start in de wereld van online leren. De leeromgeving van HorecaHero is meer dan online leren. Het zorgt voor de onboarding, cursusadministratie, planning en functioneringsgesprekken en nog veel meer.

De basis

Binnen LearnLinq zijn er drie basis zaken die goed geregeld moeten zijn, gevulde en ingerichte bibliotheek met trainingen en opleidingen, vastleggen van de functies en afdelingen en als laatste het koppelen van doelgroepen. Heb je dit goed staan dan is het letterlijk alleen nog maar (nieuwe) medewerkers aanmaken en verwijderen en de voortgang bewaken. Denk dus ook vooral niet te moeilijk. LearnLinq kan natuurlijk veel meer maar dat is een groeiproces wat vanzelf ontstaat, focus je als eerste op de basis. Onderstaand vind je artikelen die gelinkt zijn aan de helpfiles van LearnLinq.

Lees dit document dan ook goed door en klik op de titel voor de volledige uitleg van het onderwerp.

 • Functies
 • Organisatorische eenheden
 • Locaties
 • Leerpaden
 • HorecaHero trainingen
 • Checklists
 • Klassikale trainingen
 • Doelgroepen
 • Catalogus
 • Inschrijven
 • Reminders
 • Voortgang

Inrichten instellingen scherm

Functies

Aan functies van medewerkers kunnen we trainingen koppelen. Zodat wanneer een nieuwe medewerker wordt aangemaakt in het systeem hij of zij automatisch een X aantal trainingen aan zich gekoppeld krijgt.

Organisatorische eenheden

Ook hier kunnen we trainingen aan koppelen. Organisatorische eenheden zijn vaak afdelingen, locaties of in sommige gevallen klanten.

Dashboard voor manager en bedrijfsleiders koppelen

Bij/aan Organisatorische kan je “Team Voortgang” activeren voor bedrijfsleiders en of managers. Deze persoon krijgt dan een voortgangsdashboard van alle mensen die onder deze afdeling/locatie vallen.

Hulpbaas voor medewerkers

Bij “LearnLinq gebruikers help” kan je een help activeren voor de medewerkers wanneer zij zijn ingelogd. Bij HorecaHero noemen wij dit vaak de “Hulpbaas”. Waar je verteld wat er van deze persoon binnen de leeromgeving verwacht wordt.

Look & Feel aanpassen

Hier kan je de leeromgeving aanpassen naar je eigen huisstijl. Er wordt onderscheid gemaakt tussen het “inlog scherm” en de look & feel wanneer je eenmaal bent ingelogd.

*klik op de titel voor de volledige uitleg van het onderwerp

Bibliotheek

Leerpad aanmaken

Elke opleiding of training start in LearnLinq vanaf een leerpad. Dit zou je kunnen zien als de schil van de opleiding. Hier zet je bijvoorbeeld de “titel” in van de opleiding en de cursusbeschrijving. Vervolgens bepaal je daarna pas wat de “inhoud” van de training wordt. Dit kan een E-learning (SCORM) van HorecaHero zijn maar mag ook één van de andere leervormen zijn.(bijvoorbeeld: een externe website)

Uploaden e-learning

Om online trainingen (e-learning modules) van EasyGenerator naar LearnLinq te krijgen moet je deze uploaden binnen LearnLinq. Dit doe je door een SCORM pakket te generen in EasyGenerator om dit SCORM pakket vervolgens weer te uploaden in LearnLinq.

*klik op de titel voor de volledige uitleg van het onderwerp

Verschillende leervormen

De leeromgeving van HorecaHero ondersteunt verschillende leervormen:

Klassikale sessie

Deze leervorm gebruik je wanneer je praktijktraining wilt organiseren binnen of buiten je bedrijf. Hierbij kan je denken aan een Goed getapt training, Barista training of BHV training. Het gaat erom dat je een datum hebt, een locatie en deelnemers die ergens naar toe moeten komen.
Externe website: Hiermee kan je een link maken naar bijvoorbeeld een website, een video op YouTube of document op het intranet. Wanneer medewerkers hier in het leerpad op klikken worden je doorgelinked naar de betreffende URL. Vervolgens vraagt LearnLinq of zij dit hebben gedaan “Ja” of  “Nee”.  Bij “Ja” krijgen ze automatisch een groen vinkje voor dit onderdeel.

SCORM

Wanneer we praten over E-learning of online trainingen dan hebben we het eigenlijk over SCORM bestanden. Dit zijn Zip files die je uit EasyGenerator kan genereren en vervolgens via deze weg kan importeren naar je leeromgeving. Alle HorecaHero trainingen zijn dus SCORM bestanden.

Aftekenen

Met aftekenen kan je praktijkonderdelen afvinken als een soort van “Checklist”. Hierbij kan je denken aan een meeloop dag, functioneringsgesprek, praktijkvaardigheden. Aan en aftekensessie hang je een “Supervisor” aan, dit is de persoon vaak de leidinggevende die dit onderdeel mag goedkeuren of afkeuren bij een medewerker.

Instellen afrondingcondities

Wij adviseren altijd om afrondingcondities in te stellen op de onlinetrainingen. Dat wil zeggen het “aantal dagen” dat iemand vanaf moment van inschrijven over het leerpad mag doen. Stel je dit niet in dan blijven deze deelnemers in het dashboard altijd op de status “bezig” staan.

Versiebeheer

Uiteraard kan het voorkomen dat trainingen of leerpaden in de toekomst veranderen. Bij onlinetrainingen betekent dit vaak dat je de training in EasyGenerator hebt aangepast. In dit geval is het belangrijk dat je de nieuwe versie in EasyGenerator upload naar het betreffende leerpad in LearnLinq.

Planning

Doelgroepen

Wanneer je doelgroepen goed hebt ingesteld binnen de leeromgeving dan zou je in de toekomst alleen nog maar een gebruiker aan hoeven te maken en zijn dienstverband (functie & locatie)  aan te geven. Doelgroepen zorgen er namelijk voor dat leerpaden automatisch aan medewerkers worden gekoppeld. Voorbeeld doelgroep: Alle medewerkers bediening moeten de training “Gastvrijheid” doen.

Losse inschrijvingen op leerpaden

Niet alle opleidingen en trainingen zijn geschikt voor de doelgroepen. Denk aan Sociale Hygiëne Wijnproeverij of BHV. Dit is vaak op aanvraag.

Plannen van een leerpad

Ongeacht de leervorm, wanneer je een training hebt gepubliceerd vanuit de bibliotheek dien je deze te “plannen”. Dit kan via de Catalogus al vrij beschikbaar aanbod, doelgroepen of handmatig.

Plannen van een klassikale sessie

LearnLinq moet je zien als de “Academy” van de organisatie. Wat betekent dat alles wat met opleiding en training te maken heeft georganiseerd kan worden vanuit LearnLinq. Organiseer je een wijnproeverij of gastvrijheidstraining op locatie dan kan je deze met klassikale sessies organiseren in LearnLinq. Voordeel is dat je eenvoudig een medewerker kan uitnodigen, zij zich zelf kunnen uitschrijven mochten ze toch niet kunnen, de presentie digitaal verwerkt kan worden zodat het netjes wordt toegevoegd aan het portfolio van de medewerker, indien hij of zij is geweest.

Medewerker “gezakt” nieuwe poging

Het gaat voorkomen dat medewerkers hun leerpaden niet tijdig afronden of behalen. Die je terug in het “Voortgang” dashboard met de status “gezakt”. Deze personen kun je een nieuwe poging toewijzen. Tip: via dezelfde route kan je de persoon ook direct een “mailtje” sturen dat je een nieuwe poging hebt toegewezen en dat hij of zij het nu wel tijdig dient de behalen.

Communiceren & reminders

Het borgen van een Academy valt of staat met het bewaken van de processen. Wanneer je start met de leeromgeving zal een deel van de huidige groep medewerkers weerstand geven. Nieuwe medewerkers zullen op een geven moment niet anders weten dan dat er een Academy is waar verwacht wordt dat je bepaalde trainingen behaald.  Communicatie is vooral in de opstartfase de “key” voor succes. Stuur medewerkers die niet tijdig de leerpaden afronden een mail. Deze mail kan je versturen in de leeromgeving.

terug naar de support pagina